Direct naar de inhoud

Kennismaken met humanisme – Amersfoort (uitverkocht)

Evenement informatie

Datum en Tijd:

Locatie:

Sint Franciscus Xaveriuskerk, Amersfoort, Amersfoort

Adres:

Het Zand 29

Humanisme is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Benieuwd wat het voor jou kan betekenen? Doe de kennismakingscursus.

Uitverkocht. Was je net te laat?

Verruim je blik op jezelf, de ander en de wereld met onze tweewekelijkse nieuwsbrief. Zo blijf je ook op de hoogte van onze cursussen en andere evenementen.

In 2,5 uur leer je de beginselen van het humanisme kennen en hoe je ze in je eigen leven kunt toepassen. Welke wijsheden van humanistische inspiratiebronnen zoals Erasmus, Spinoza, Arendt en Manschot kan jij inzetten bij het maken van kleine en grotere keuzes?

In gesprek met elkaar onderzoek je wat het humanisme voor jou kan betekenen. Je krijgt inzicht in je eigen praktische wijsheid en wat jij belangrijk vindt. Zo komt de humanistische traditie tot leven en beoefen je een belangrijk aspect van het humanisme: de dialoog.

Datum en prijs

Aanmelden

Deze cursus is volgeboekt. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Vragen? Neem contact op.

Docent: Bas Nabers

Bas Nabers studeerde geschiedenis en filosofie in Groningen, Nijmegen, Tübingen en Berlijn. Sinds 2014 werkt hij als filosoof, na een kort verblijf als gids in Lapland. In zijn werk stelt hij ons praktische leven centraal en koestert hij de filosofie tegelijk als kunst van het denken. Hij houdt zich bezig met ontwikkelingen rond sociale inclusie en de impact van levensvragen. Wie ben ik als mens? Wat maakt ons leven de moeite waard? Over díe vragen zet Bas mensen graag aan het denken.


Humanisme, zeg je?

Het humanisme is een levensbeschouwing, gebaseerd op waarden. Vrijheid is een belangrijke waarde. Verbondenheid en verantwoordelijkheid zijn minstens zo belangrijk. Aan dichtgetimmerde dogma’s doet het humanisme niet. Humanisten baseren zich op wat ze zélf goed en zinvol vinden. Wat is mijn rol in de wereld? Hoe kijk ik naar de ander? Wat drijft mij?

Humanisten vertrouwen in de regel op het eigen kompas en maken graag eigen keuzes, of het nu gaat om de liefde, de dood of het leven zelf. Maar humanisten denken niet alleen aan zichzelf. Minstens zo relevant is de vraag hoe je van betekenis kunt zijn voor de ander en de wereld waarin we leven.

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.

Meld mij ook aan voor de landelijke nieuwsbrief